Laga pasta på Italienskt vis

Pasta är en favoriträtt hos många och att gå på restaurang och äta goda maträtter är ett stort intresse för en hel del människor därute. Men det senaste året har restaurangbesöken blivit färre och det har bidragit till att fler har fått ett större intresse för att laga mat hemma. I det här inlägget har vi valt att fokusera på pasta.

Det finns många bra pastasorter och märken att välja bland. Ett exempel på ett märke är Barilla som har bra fusilli du kan prova att köpa hem nästa gång du ska laga pasta. Men att laga en lyckad pasta är inte alltid så enkelt som man tror, särskilt om man inte lagat pasta förut. I det här inlägget får du några tips på hur du kan laga pasta som en äkta italienare.

Pastavatten

När du kokar upp din pasta använder du dig av en kastrull och vatten. För att få till en bra pasta ska du också använda dig utav salt och olivolja när du kokar din pasta. En annan sak som gör att italienare lyckas med sina pastarätter är att de använder pastavatten när de tillagar såsen. Det gör att rätten får salt, olja och att rätten knyts samman i smakerna på ett fantastiskt gott sätt. Därför ska du se till att använda dig av en del av pastavattnet när du tillagar en pastarätt som innehåller någon sorts sås.

Grädde?

Ska man använda grädde i såsen när man tillagar en pastarätt? De flesta italienarna skulle bli förbannade bara av att du frågar. Om du vill laga pasta på italienskt vis ska du absolut inte använda dig av grädde i såsen. Men det är såklart inte förbjudet att använda grädde, om du tycker att din pastarätt blir godast med grädde ska du givetvis fortsätta använda grädde.

Ketchup?

En annan sak som kan få italienarna att koka av ilska är ketchup till pasta. Om du vill laga pasta på italienskt vis ska du använda dig av krossade tomater eller tomatpuré i din pastarätt, och absolut inte ketchup. Men precis som med grädde är ketchup på pasta inte förbjudet. Men om du ska bjuda en italienare på en hemlagad pastarätt är det nog bäst att du undviker både grädde och ketchup så att inte stämningen blir dålig.

Färsk pasta

Om du vill ta din pastarätt till nästa nivå ska du köpa färsk pasta, eller laga din egen. Även om torkad pasta du köper i butik är god kommer din pastarätt att bli ännu mer lyckad om du köper färsk pasta eller gör din egna. Det är inte lika svårt som man tror att göra sin egna pasta, det krävs egentligen bara mjöl och ägg för att göra en pastadeg. På internet finns det många bra recept på pastadeg. Sedan kan det vara smidigt att använda en pastamaskin.