Att erbjuda utkörning av mat

Att driva en restaurang kan vara väldigt roligt. Det krävs dock att man får kunder för att restaurangen ska överleva. Ett alternativ kan vara att börja med utkörning. Då kan gäster som inte har möjlighet att ta sig till restaurangen få sin mat levererad till rätt plats.

Utkörning med cykel

Många restauranger använder cykel för att köra ut mat till sina kunder. Det är särskilt vanligt i större städer där det kan ta tid att ta sig runt med bil. Dessutom är cykeln mer miljövänlig. Det är dock viktigt att serva cyklarna. Att byta cykelslang i däcken då och då kan behövas så att man inte plötsligt står där med punktering.

Att erbjuda utkörning via olika bolag

Ett annat alternativ är att restaurangen börjar använda sig av något av alla de utkörningsbolag som finns. Då behövs ingen egen personal som kör ut maten. Det kommer istället en kurir och hämtar upp maten, som sedan transporteras direkt till rätt adress. Nackdelen med det här är att kunden ibland får betala extra pengar och det kan också förekomma att restaurangen får betala för att använda sig av tjänsten. Dessutom har man inte samma kontroll på utkörningen och det kan ta ett tag innan en kurir i området kan hämta maten.

Att tänka på vid utkörning

När man ska köra ut mat finns det en hel del saker att tänka på. En av de viktigaste sakerna att ha koll på är att maten inte får bli försenad till kunden. En annan viktig sak är att maten ska ha rätt temperatur. Varm mat ska vara just varm och en sallad ska inte vara ljummen. När det gäller till exempel tacochips ska de fortfarande vara krispiga när kunden ska äta sin mat.