Så matchar du vin och champagne till fisk och skaldjur

Om du ska njuta av din skaldjursmiddag till 100 % är det viktigt att matcha med rätt dryck. När du serverar fisk och skaldjur är det vanligt att komplettera med ett mousserande vin eller champagne. Det kommer att framhäva de mer subtila smakerna hos skaldjuren och bli en riktig succé.

Champagne och ostron är den perfekta kombon

En kombination som alltid funkar är champagne och ostron. Den friska syran från champagnen och den salta smaken från ostronen gifter sig riktigt bra. Om du vill ha tips på prisvärda och goda champagne-alternativ kan den välrenommerade sajten grapevine.se ge dig flera tips. Här kan du både läsa om traditionell champagne och andra mousserande bubbel.

Vin som passar till skaldjur

Om du föredrar vin till skaldjur kan ett torrt Sauvignon Blanc vara ett perfekt alternativ. Det krispiga vinet lyfter smakerna i allt från räkor och hummer, vilket skapar en perfekt balans.

När du ska äta lax eller andra feta fiskar passar det utmärkt med ett fylligt vitt vin som Chardonnay. Vinet har en lite krämigare karaktär som lämpar sig med en lite fylligare fisk. Om du vill ha en ännu djupare smak kan du välja ett ekfatslagrat alternativ.

Underskatta inte ett mousserande rosé

Den som verkligen vill imponera på sina gäster kan välja ett mousserande rosé. Detta fruktiga alternativ är riktigt gott till lite lättare skaldjur som till exempel pilgrimsmusslor. Bärtonerna i rosévinet är en härlig kontrast mot de mer delikata smakerna i skaldjuren.