Matkassar

En stor del av vår matkultur på 00-talet handlar om matkassar. Det kan vara svårt att veta vilken matkasse man ska välja, därför är det bra att det finns hemsidor som Jämför Matkassar så att du lättare kan välja vilken som passar bäst för dig. I den här artikeln går vi kort igenom vilka olika slags matkassar som finns.

Barn och familjevänliga matkassar

Många barnfamiljer har svårt att få tiden att gå ihop. Med en matkasse så kan de dock lägga den tid de annars lägger på att handla och komma på nya maträtter på annat. Därför är det bra att det finns matkassar som är framtagna för barnfamiljer och innehåller recept på maträtter som är näringsrika och har snälla smaker som kan uppskattas även bland de minsta.

Ekologiska matkassar

De råvaror och livsmedel som kommer med de ekologiska matkassarna är noga utvalda, närproducerade, ibland anpassade efter säsong och är såklart ekologiska.

Allergivänliga matkassar

Det är många som är allergiska eller överkänsliga mot till exempel gluten. Därför är det bra att det finns matkassar som utesluter gluten eller laktos.

Matkassar som är glutenfria utesluter gluten och kommer med näringsberikade recept och du behöver inte oroa dig för att matkassen som du får hem innehåller det du eller någon i din närhet är allergisk mot.

Specialanpassad kost

Om du går på någon sorts diet så finns det även matkassar för dig. Det finns till exempel matkassar för dig som går enligt GI-metoden, äter LCHF eller Paleo. Men det finns också matkassar som utesluter fläskkött om du inte äter det.

Vegetariska/veganska/ flexitarian matkassar

Det har blivit allt mer vanligt att människor väljer att utesluta djur från kosten. Eftersom efterfrågan ökat så har utbudet på även den typen av matkassar ökat.

Är man vegetarian så utesluter man att äta kött som kommer från djur. Är man vegan utesluter man allt som kommer från djur, alltså både kött och till exempel ägg och mejeriprodukter. En flexitarian kan välja att till exempel bara utesluta rött kött från deras kost men äter kyckling och fisk. Oavsett om du är vegan eller bara vill prova på att äta mer vegetariskt så finns det matkassar för dig.

Premiumkassar

Premiumkassar kostar lite mer än de andra sorters matkassarna som finns, men de innehåller råvaror med hög kvalitet och noga utvalda recept som tar lite längre att laga. Ibland kallas dessa kassar för helgkassar, just för att många gärna unnar sig något extra då och har tid för att laga mat.

Det finns många olika sorters matkassar med lika många fördelar. Du behöver inte ha ett långt abonnemang på matkassar; om du till exempel bara vill testa en vegetarisk matkasse så går det bra.