Det är inte alltid lätt att komma på vad man ska laga till vardags och till fest. Därför kan det vara bra att låta sig inspireras av kända svenska kockar som givit ut kokböcker. Här nedan kan du hitta en lista med några av de mest populära kokböckerna som finns just nu.
Svenska kända kockar och deras kokböcker
Det finns många kända svenska kockar, till exempel: Per Morberg, Tommy Myllymäki och Leif Mannerström. Det är Inte alla som har givit ut kokböcker men här nedan hittar du en lista i alfabetisk ordning, sorterad efter efternamn, på några av dem som givit ut läsvärda kokböcker:
- Begner Sara – ”Vår gröna kokbok”
- Ekstedt Niklas, Ennart Henrik – ”Happy food 2.0 : om hur måltiden och lyckan hänger ihop”
- Dahlgren Mathias – ”Mathias Dahlgren: Hemkunskap”
- Frej Jessica – ”Hu lätt som helst”
- Mannerström Leif – ”Mannerströms helg”
- Morberg Per – ”Morberg lagar vilt : Jagat, fiskat, plockat”
- Morberg Per – ”Morberg : så gott som grön”
- Myllymäki Tommy – ”Soppa, potage & buljong”
- Nilsson Magnus – ”Nordisk kokbok”
- Svensson Paul – ”Pauls kök : En grönare matfilosofi”
- Taylor Tareq – ”Mat på en plåt: Smarta middagar och andra enkla ugnsrätter”